Lahorák és egyebek.Nagy János oldala.
Lahorák és egyebek.Nagy János oldala.
Egyéb érdekességek
 
Menü
 
Borsos Imre a Kiskunfélegyházi keringő fajtaklub örökös tagjának jegyzetei.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Galamb
 
Galambászok küldték
 
Frissítés
Utolsó frissités
2017 10 03
 
Hozzászólás a pápai beszámolóhoz
Fajtajelölt a kakasdi székely begyes galamb.
Balassa György
2018.03.09.
 
 
 
 
Képek a netről
 
Begyes oldalak.
 
Galambász linkek
 
Galambászok honlapjai
 
Elérhetőségem

 

 lahoras67@gmail.com

 

 

                              

 

 
Névnapok
 
Tojás
 
Nézettség.
Indulás: 2006-02-28
 
Külföldi linkek
 
Egyéb linkek
 
Postagalambászok
 
Időjárás
Felhőkép
 
Röpgalambászok
 
Madarak
 
Időjárás elörejelzés
Hőtérkép
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ami akkor szép ha messze van
 
Fajtaismertető

 

 


 

      

                                                  

A LAHORA


Biztos, hogy a lahora galamb őshazája valahol az indiai szubkontinensen keresendő, hiszen Pakisztán egyik nagy városának a neve is Lahore. Baktay Ervin keletkutató tudós és utazó Kőrösi Csoma Sándor kelet-indiai útját kutatva járt arra, és  „A világ tetején” c. munkájában írt róla. Más utazók – a galambtenyésztés legrégibb gyökereit keresők – szerint még most is vannak hasonlú rajzú galambfajták azon a területen.

Anglián, Ausztrián keresztül valamikor a múlt század közepe táján hozták be Európába a lahora galambok őseit, amelyek azonban csak részben hasonlítottak a mai lahorákra. A fajta mai alakját és egyedüli, különleges rajzát európai, elsősorban angol tenyésztők munkája, ízlése, következetes tenyésztői munkája formálta. Tulajdonképpen se őshazájáról, se ősi formájáról és rajzáról bizonyosan nem tudunk. Annyi viszont bizonyos, hogy Közép-Európában már 1911-ben fajtacsoportot alakítottak a tenyésztői. Soha nem volt sok, és ma is csak kevés tenyésztője van ennek a gyönyörű galambfajtának.

Impozáns az alakja, elegáns, szinte „öntudatos” a tartása, a teste zömök, közepes, a hosszúsága és a nagysága arányos, se nem rövid, se nem hosszú, a rajza pedig az összes galambfajták között egyedüli. Kiállításokon egy vérbeli galambtenyésztő szinte nem teheti, hogy ne álljon meg legalább egy pillanatra a lahorák ketrecei előtt.

A rajza különleges és egyedi. A világos csőrtőtől kezdődő színes homlok, fejtető színes csíkja a nyak majd felére terjedve a hát közepéig tart és az egész szárnyfelületet borítja. A test alsó része a beggyel, a lábtollakkal és a hát közepétől a farokkal együtt fehér. Különlegessége a csőrtőnél kezdődő, a szemeket 1-3 mm szélességben körülzáró és a szem mögött szélesedő fehér tollsáv. A szembőr élénkvörös, a szem bükkönyszem.

A lábtollazat rövid, tömött tollakból áll, amelyek a talajra nem terjednek, és sarkantyútollak sincsenek. Az egész lábtollazat középhosszú, tömött, tiszta fehér tollakból áll. Harmonikusan illeszkedik az egész galamb impozáns összbenyomásához.

A fej a vastag nyakhoz harmonikusan illeszkedik a nemhez illően erős, illetve középerős. A kötelezően világos csőr a fejhez arányos közepesen hosszú, és erős.

Az egyedüli tollrajzolat rendkívül attraktív külsőt ad a galambnak, amit az éles színkontraszt határok csak emelnek.

A rajz - régi magyar kifejezést használva – „kabátrajz”. Az egész galamb úgy néz ki, mintha felülről egy kéz, valamitől féltve betakarta volna egy kabáttal, amely alól kilátszik a test alsó, takaratlan része. Elismert színváltozatok: fekete, vörös, sárga, pasztellkék, sötétebb kék és kovácsolt kék. A pasztellkék ezüstnek is nevezik. A leggyakoribb, talán mert a színkülönbség a legélesebb, legfeltűnőbb, a vörös és a fekete. Ez a legszebb és a legkedveltebb is.

 

 

 

 

                                                  

 

 

 
.
 
Óra
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
A V-142 Soproni Egyesület
 
 
Lahora kedvelőknek
 
.
 
Az Angol begyesről
 
Pomerániai begyes
 
 
A Genti begyesről
 
A Magyar Óriás Galamb
 
FELHÍVÁS

Tisztelt Galambászok!

 

 

Keresek lahora tenyésztőket kapcsolatfelvétel céljából.

 

Elérhető vagyok a naja67@pr.hu e-mail címen, vagy a 

06 20/3160-456 telefonszámon.

 

 
Írások a Galamb újságból
 
Budapesti tollaslábú gólyás keringő
 
Kiskunfélegyházi keringő
 
Dán keringő
 
Időjárás elörejelzés
Időjárás előrejelzés
 
A vidám csapat
 
 
 
 
 
 
 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?