Lahorák és egyebek.Nagy János oldala.
Lahorák és egyebek.Nagy János oldala.
Egyéb érdekességek
 
Menü
 
Borsos Imre a Kiskunfélegyházi keringő fajtaklub örökös tagjának jegyzetei.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Galamb
 
Galambászok küldték
 
Frissítés
Utolsó frissités
2017 10 03
 
Hozzászólás a pápai beszámolóhoz
Fajtajelölt a kakasdi székely begyes galamb.
Balassa György
2018.03.09.
 
 
 
 
Képek a netről
 
Begyes oldalak.
 
Galambász linkek
 
Galambászok honlapjai
 
Elérhetőségem

 

 lahoras67@gmail.com

 

 

                              

 

 
Névnapok
 
Tojás
 
Nézettség.
Indulás: 2006-02-28
 
Külföldi linkek
 
Egyéb linkek
 
Postagalambászok
 
Időjárás
Felhőkép
 
Röpgalambászok
 
Madarak
 
Időjárás elörejelzés
Hőtérkép
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ami akkor szép ha messze van
 
Fajtaismertető


Genti begyes

 

 

 

Flandriából (az Északi-tenger melléke Belgiumban és Hollandiában) származik. Származási, illetve rokonsági kapcsolatban áll az ó-holland begyessel és a pomerániai begyessel.

 

Teste erős és széles, törzsét viszonylag alacsony lábak támasztják alá. Jellemző a test lábak előtti részének emelt, a lábak mögötti részének csaknem vízszintes tartása és a hosszú nyak előtt helyezkedő igen nagy begye.

 

A fej rövid, jól lekerekített, enyhén emelkedő homlokkal. Szemei élénkek, a szemgyűrűk finom szövetűek és keskenyek, a tollazat színéhez alkalmazkodva világosak, szürkéskékek vagy sötétek. A fehérek, a dominikánusok és a kék farkúak írisze sötét, az egyéb színűeké narancsvörös. A közepes hosszúságú és erős csőr világos a kékek és a világos színváltozatok esetében, a sötéteké szaruszínű vagy fekete, de a csőrkávák színének nincs jelentősége. A csőrdudorok mérsékelten lejtenek. A nyak hosszú, a felfújt begy igen nagy, a mell és a hát irányából széles kerülettel indul, legnagyobb körméretét a nyak közepe táján éri el. A mell erős, a mellcsont hosszú és jól fejlett izomzattal fedett. A hát majdnem vízszintes, viszonylag rövid, vállban széles és mérsékelten homorú. A jól zárt, a test oldalaihoz simuló szárnyak szélesek. Az evezők vége a farkon fekszik, amely a test egyéb méreteihez viszonyítva rövid, tőben széles, vége felé elkeskenyedő. A közepesnél hosszab lábak széles távközűek, hosszú sarkantyút és hosszú, erős tollakból álló, tányérszerűen a talajra fekvő talptollazatot viselnek. A tollazat sűrű, tömött. a testhez simuló.

 

Színváltozatok. Egyszínűek: feketében, fekete szárnyszalagos kékben, kovácsolt kékben, vörösben, sárgában, kék-, vörös-,  sárgafakóban  és fehérben. Szívesek (tarkák): ugyanezekben a színekben, dominikánumok: fekete, kék, vörös, sárga és kékfakószínben. Tigrisek és babosak: fekete, vörös és sárga babozással.

 

Az egyszínüek pigmentáltsága tiszta és intenzív. Fehérek és szívesek félhold alakú begyfoltja, amely nem érhet a szemekig, hasa, combtollazata, lábtollazata, háta és 7-10. szélső evezője. A szíves feketék, kékek, kékfakók és vörösfakók farka színes, a többi színváltozaté fehér.

A dominikánusok feje, begyének felső része, háta, szárnyai (a válltollazat kivételével), hasa, comb- és lábtollazat, valamint farokéke  fehér. A nyak fehérségének a tarkóról mindkét oldalon azonos ívelésel kell elérnie a begy közepe alá. A tigrisek színes fedőtollai között a fehér babozottság egyenletesen elosztott. Az evezők és a farok színesek. A babosak tarkázottsága fehér alapon egyenletesen szétszórt. A babozottság az evezőkre és a kormánytollakra is kiterjed. A kékfarkúak fejtetője kék színnel enyhén babozott, a farok a fedővel és a támasztóval együtt mosottan világoskék, a szárnyszalagok sötétek, a tollazat többi része tiszta fehér.

 
.
 
Óra
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
A V-142 Soproni Egyesület
 
 
Lahora kedvelőknek
 
.
 
Az Angol begyesről
 
Pomerániai begyes
 
 
A Genti begyesről
 
A Magyar Óriás Galamb
 
FELHÍVÁS

Tisztelt Galambászok!

 

 

Keresek lahora tenyésztőket kapcsolatfelvétel céljából.

 

Elérhető vagyok a naja67@pr.hu e-mail címen, vagy a 

06 20/3160-456 telefonszámon.

 

 
Írások a Galamb újságból
 
Budapesti tollaslábú gólyás keringő
 
Kiskunfélegyházi keringő
 
Dán keringő
 
Időjárás elörejelzés
Időjárás előrejelzés
 
A vidám csapat
 
 
 
 
 
 
 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?